Fotopagina Nieuwjaars bijeenkomst 2024

Korte impressie (door John Gortemuller)

Op zondagmorgen 21 januari 2024 rond 11.00 uur heerste er een vrij onaangename temperatuur op de parkeerplaats aan de Lingedijk in Leerdam. De koude wind had geen medelijden met de (uiteindelijk) 15 PT Cruisers die de barre tocht hadden getrotseerd om deel te nemen aan de Nieuwjaars bijeenkomst 2024. Zoals bijna altijd waren er helaas ook deze keer weer een aantal annuleringen, waaronder Tony en Jorgen. Daarentegen mochten we ook weer nieuwe leden ontmoeten: Math Schepers met Louise van Wamel, Willem Leeflang met Annelies Werner en Aswin Vestjens met Jennifer Jansen.

Toen dan iedereen gearriveerd was begaven we ons, met gevaar voor eigen leven lopend over het, op sommige stukken met ijs bedekte, voetpad naar de boot.
Daar aangekomen mochten we gelukkig wat eerder aan boord i.v.m. de kou. De kapitein had de dieselkachel aardig op temperatuur gebracht en dat voelde goed. Zo tegen een uurtje of 12 gingen de trossen los en begon onze vaartocht over de Linge.

De vriendelijke dames van de catering schonken voor iedereen een lekker kopje koffie of thee in. Daar waren we wel aan toe. Na een klein half uurtje varen werd het lunchbuffet ingericht. Het zag er allemaal veelbelovend uit. Toen alles neer gezet was, werden we tafel voor tafel uitgenodigd om een keuze te maken uit de uitgestalde heerlijkheden. Tijdens de lunch werd nogmaals een kopje koffie of thee geschonken. De leden van PTCCN lieten het zich allemaal goed smaken.

Ondertussen gleed het winterse landschap langs de Linge aan ons voorbij, wat een aantal mooie plaatjes opleverde. Vooral het zeer smalle sluisje van Asperen, met aan weerszijden van de boot zo'n 10 tot 20 cm ruimte, trok veel bekijks, net als de scheve toren van Acquoy.

Na ongeveer anderhalf uur varen ging het schip draaien om weer terug te varen richting Leerdam. Dat keren ging niet zonder slag of stoot en de boeg van het schip dook derhalve dan ook behoorlijk ver in het riet. Maar uiteindelijk slaagde de kapitein er dan toch in om de boot met de boeg weer de juiste richting uit te krijgen.

Zo tegen een uur of 3 meerden we weer aan in Leerdam en gingen we allemaal van boord. We wandelden weer terug naar de parkeerplaats, namen afscheid van elkaar en startten onze trouwe Cruisers om weer huiswaarts te rijden.

Wat ik op de boot al een keer gedaan had, doe ik hier nogmaals. Alle deelnemers heel erg bedankt dat jullie de, voor sommigen dan toch, lange reis gemaakt hebben om deel te nemen aan de 1e meeting van dit jaar. Graag tot een volgende keer.


 Foto's: RenĂ© Rijneveld (R.R.) en Math Schepers (M.S.)

Fotolinks