Fotopagina American Sunday 8 oktober 2023 TT Circuit Assen

Korte impressie (door John Gortemuller)

Helaas was de belangstelling voor dit evenement zeer gering te noemen. Slechts 4 PT eigenaars hadden zich aangemeld.
Om samen naar het TT Circuit in Assen te rijden hadden we afgesproken om elkaar te ontmoeten bij BP Smalhorst aan de A28. Daar aangekomen bleek dat wij niet de enige waren die daar een Meet & Greet hadden. Ook de eigenaars van een aantal Dodge Ram's hadden hun Meet & Greet bij het BP station. Hierover later meer.

Zo tegen 9.45 uur kwamen we met z'n vieren aan op het TT Circuit: Jan-Willem, Gilbert, Ronny en ikzelf. Door de dienstdoende verkeersleiders werden we keurig naar de voor ons gereserveerde plaats gedirigeerd. Het was aardig bewolkt en af en toe kwam er ook gratis confetti uit de lucht vallen. Rond 11.00 uur klaarde het aardig op en kwam er een heel voorzichtig zonnetje tevoorschijn. Tijd om onze clubvlag in de standaard te zetten. Daarna was het tijd voor een bakkie koffie.

Eenieder van ons ging z'n eigen weg en af en toe kwamen we elkaar weer ergens tegen. Het publiek was inmiddels aardig in aantal toegenomen, natuurlijk ook mede dankzij het lekkere weer. Rond 12.00 uur gingen veel bezoekers, waaronder ik, richting hoofdtribune. Daar werd begonnen met de dragraces. Zowel met motoren als met muscle-cars. Twee Powerbakken naast elkaar en dan maar gassen. In mijn fotolink onderaan de pagina, kun je een aantal van hen in actie zien. Tevens heb ik een link toegevoegd met daarin de finale voor plaats 1, 2 en 3 en een samenvatting van de diverse spektakelstukken.

Zoals eerder gezegd waren er heul veul Dodge Ram's aanwezig uit binnen- en buitenland. Zij wilden het wereldrecord "Meeste Ram's in een parade" verbreken. Het oude record in het Guinness Book of Records stond op 451. En dat werd deze zondag ruimschoots verbeterd met 761 Dodge Ram's. Om een indruk te krijgen hoe zoiets eruit ziet, heb ik een link naar een video op YouTube toegevoegd onderaan deze pagina.

Na nog een bezoekje aan de vele standjes met allerlei merchandise besloot ik een bakkie koffie te nemen en richting huis te gaan. Om 14.45 uur werd de clubvlag gestreken en was het gedaan met American Sunday 2023 op het TT Circuit Assen. Op naar Eindhoven.


 


Fotolink John Gortemuller (met o.a. Dragraces)

Videolink Wereldrecord Dodge Ram's (bron YouTube) 27 minuten

Videolink Finales Dragraces (bron YouTube) 1:20 minuten

Videolink met een samenvatting van American Sunday 2023 (bron YouTube) 23 minuten